«

feb 18

Ruim 1,1 miljoen overstappers zorgverzekering

Ruim 1,1 miljoen verzekerden zijn per 2015 overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat blijkt uit cijfers die informatiecentrum voor de zorg Vektis woensdag bekendmaakte. Het gaat in totaal om 6,8 procent van de verzekerden.

Het percentage overstappers valt hoger uit dan in 2014. Toen wisselde 6,5 procent van verzekeraar. Een jaar eerder was dat nog 7,2 procent. De verzekerden hadden tot 1 februari de tijd om zich bij een andere zorgverzekeraar aan te sluiten. Begin januari bleek uit tussentijdse resultaten dat 6,5 procent van die mogelijkheid gebruik had gemaakt.

In april wordt de analyse van alle verschuivingen bekend. Dan blijkt ook of verzekerden in meer of mindere mate hun eigen risico hebben aangepast of een budget-, restitutie- of naturapolis hebben genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *