«

»

nov 27

43% kiest voor huisdierverzekering met eigen risico

Van de honden en katten eigenaren die voor hun huisdier een ziektekostenverzekering afsluiten, kiest 43% voor een verzekering met een vrijwillig eigen risico.

Dit blijkt uit cijfers van Proteq Dier & Zorg.

Keuze vrijwillig eigen risico huisdierverzekering volgt trend humane zorgverzekering
Huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg heeft in mei 2014 een 2e verzekering geïntroduceerd met daarbij de mogelijkheid om een vrijwillig eigen risico te kiezen van € 100, € 150 of € 200 per 90 dagen. Door deze nieuwe keuzemogelijkheid is de maandpremie circa 30% lager dan de andere verzekering die Proteq Dier & Zorg aanbiedt. “We merkten dat er een groep huisdiereigenaren is, die financieel goed in staat is om de 1e dierenartskosten zelf te betalen. Ze willen echter wel een complete dekking zodat ze weten dat als de medische kosten oplopen er wel een goede vergoeding is”, aldus Martijn Meijlink directeur Proteq Dier & Zorg, “met de introductie van een vrijwillig eigen risico volgen we de ontwikkelingen zoals we die ook zien bij humane zorgverzekeraars”.

Vrijwillig eigen risico van € 100 het meest gekozen
Uit de cijfers blijkt ook, dat circa 60% kiest voor het vrijwillig eigen risico van € 100 per 90 dagen. Bij de humane zorgverzekeringen koos in 2014, 11% voor een vrijwillig eigen risico waarvan 66% koos voor het maximale bedrag van € 500 (Bron: Vektis). “Wij denken dat de meeste eigenaren kiezen voor het laagste vrijwillige eigen risico van € 100 omdat het premieverschil tussen € 100, € 150 of € 200 een paar euro per maand is” verklaart Martijn Meijlink.

Bron: Eufin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *